Matti & Tea Kantola
Professional Dance Teaching Since 2006
 
 
 

Pro-Am

Pro-Am-harjoittelu ja kilpaileminen tarkoittaa, että tanssinharrastaja harjoittelee ja halutessaan myös kilpailee ammattilaistanssijan / -opettajan kanssa. Suomessa pro-am-kilpailutoiminta on suhteellisen uutta, pro-am-kilpailuja on järjestetty muutaman vuoden ajan ja osallistujien määrä on ollut koko ajan kasvussa. Harrastajalle harjoittelu ja kilpaileminen ammattilaisen kanssa antaa mahdollisuuden harrastaa tanssia intensiivisesti omien toiveiden mukaisesti. Harrastajan ei myöskään tarvitse sitoutua kiinteisiin aikatauluihin vaan hän voi sopia itselleen sopivat harjoitusmäärät ja -ajat opettajansa kanssa. Koska harjoittelu tapahtuu opettajan ohjauksessa ja yhdessä hänen kanssaan tanssien, on uuden oppiminen ja tanssijana kehittyminen usein nopeaa. Aloittaminen ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa, mutta toki on mahdollista myös jo pidempään tanssia harrastaneelle. Syystä tai toisesta voi olla hankala löytää tanssiparia harjoitteluun ja kilpailemiseen. Tällöin pro-am antaa mahdollisuuden jatkaa harrastusta.

Pro-am-kilpailuissa luokkia on kaikenikäisille ja tasoisille tanssijoille. Alin kilpailuluokka on yleensä nimeltään New Comer ja edistyneimmät kilpailevat Gold-luokassa. Mahdollista on osallistua vain yksittäisen tanssin kilpailuun (single dance) tai kilpailla useammassa vakio- ja/tai latinalaistanssissa. Scholarship-luokassa luokassa tuomaristo arvostelee koko paria ja tällöin tulee hallita kaikki viisi vakio- ja/tai latinalaistanssia, muissa luokissa tuomaristo arvioi amatööriosapuolia. Pro-am-kilpaileminen tuo mukavia tavoitteita tanssiharrastukselle ja omaa edistymistään voi seurata kisasuoritusten kautta. Kilpailuissa pääsee nauttimaan esiintymisestä ja musiikki, yleisö, puvut yms. yhdistyvät ainutlaatuiseksi kokemuksesta, joka vie mukanaan. Kotimaassa pro-am kilpailuja järjestää Elevent. Ulkomaisia kilpailuja järjestetään lähes joka viikonloppu ympäri maailmaa.

Jos kiinnostuit pro-am harjoittelusta / kilpailusta, ota yhteyttä ja kysy lisätietoja. Sähköposti: mattitea[at]gmail.com, puhelin: 040 8348457.